czwartek, 27 marca 2014

Bita śmietana cynamonowa

Dzisiaj robiąc na drugie śniadanie pancakes, zastanawiałam się z czym je skonsumować.
I wymyśliłam - bitą śmietanę.
Przepis można wykorzystać też do deserów, np. lodów waniliowych, czy galaretki.


Składniki:
* 20ml śmietanki 30%,
* 1 łyżeczka cukru waniliowego,
* dwie szczypty cynamonu.

Śmietanę ubić trzepaczką lub mikserem na najwyższych obrotach. Po koniec ubijania wsypać cukier i cynamon. Ubijać jeszcze przez minutę.

Smacznego!

2 komentarze:

  1. A tak w ogóle to fajnie, że założyłaś kulinarnego bloga. Z chęcią będę zaglądać :).

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziekuje za nominację i zapraszam jak najczęściej. :-)

    OdpowiedzUsuń