sobota, 13 grudnia 2014

Schab ze sliwka

Witajcie!
 Dzisiaj kolejna potrawa z mojej swiatecznej listy - pyszny schab ze sliwka. Nie ma co sie rozwodzic nad opisem, bo smak mowi sam za siebie. Pycha! Tak przygotowany schab nadaje sie zarowno na obiad, jak i jako wedlina na kanapki.






Skladniki:
 *1,5kg schabu (najlepiej takiego bez kosci),
 * ok. 400g suszonych sliwek,
 *oliwa z oliwek,
 *majeranek (ilosc w zaleznosci od upodobania, ok. 2 lyzki),
 *sol, pieprz.

 Schab oczyscic z blon. W srodku wydrazyc dziure dlugim nozem i w powstaly otwor upchac sliwki.
 Przygotowac marynate z oliwy i przypraw. Nasmarowac mieso i tak przygotowane odstawic na noc do lodowki.
 Schab piec w rekawie do pieczenia w temp. 180 stopni ok. 1,5 godziny.

 Smacznego!




















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz